Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 Naar overzicht
Cybersecurityverzekering afgesloten? Goed bezig. Maar alleen nuttig met MFA... of gaan we toch een klein stapje verder?

Cybersecurityverzekering afgesloten? Goed bezig. Maar alleen nuttig met MFA... of gaan we toch een klein stapje verder?

MFA houdt hackers buiten de deur én maakt dat áls er iets gebeurt, je aanspraak kunt maken op je verzekering. Zonder MFA geen dekking. Hoe is het gesteld met de cybersecurity in jouw bedrijf? Denk je dat je het allemaal voor elkaar hebt?

Hoe is het gesteld met de cybersecurity in jouw bedrijf? Denk je dat je het allemaal voor elkaar hebt? Dat er nu voor hackers geen mogelijkheid meer is om in te breken in jullie systemen? De meeste bedrijven hebben maatregelen getroffen om cybercriminelen buiten de deur te houden. Denk hierbij aan antivirussoftware, encryptietechnologie, aanpassingen in de firewall en regelmatige tests. In de praktijk blijkt het inbreken in bedrijfsnetwerken helaas nog vaak zeer gemakkelijk. De enige echte oplossing hiervoor is het gebruik van Multi Factor Authenticatie (MFA). Als jij je realiseert dat cyberaanvallen niet alleen bij een ander gebeuren, maar jouw organisatie net zo goed kunnen overkomen, lees dan snel verder om te weten wat je moet doen om financiële en image schade te voorkomen.

Toenemende financiële en imago schade door cyberaanvallen

Het IBM Securityrapport over de kosten die datalekken met zich meebrengen geeft aan dat de hoogte van de kosten met zo'n 10% gestegen is ten opzichte van vorig jaar. Een datalek bij een gemiddeld bedrijf kost zo'n 2,86 miljoen dollar. Dit bedrag is nog vele malen hoger in sectoren waar veel regelgeving is op het gebied van cybersecurity. Een interessant vraagstuk is bij dit soort bedragen dan ook: hoe zit dat met bedrijfsverzekeringen?

GEEN MFA, geen dekking door verzekering

Cybersecurityverzekeringen verschillen natuurlijk van elkaar, maar over het algemeen worden kosten gedekt bij zaken als:

  • Verstoring van de bedrijfsvoering
  • Verlies of vernietiging van gegevens
  • Incident response en onderzoek
  • Crisisbeheer
  • Ransomware betalingen of andere afpersingseisen
  • Juridische kosten en verdediging

Zeer vervelende zaken met grote gevolgen. Iedere organisatie zal de noodzaak zien om zich tegen cybercriminaliteit te verzekeren. En velen doen dat ook. Maar dekt de verzekering de schade? In veel gevallen niet. Simpelweg omdat er een mandaat bestaat dat eist dat MFA ingeschakeld moet zijn om aanspraak te kunnen maken op de dekking. Heb je geen MFA, dan dekt je verzekering de schade dus niet.

De oplossing: MFA organisatiebreed implementeren

MFA is vanaf het begin ontwikkeld om meer veiligheidscontroles toe te voegen aan het inlogproces. Het gebruik van MFA verbetert de veiligheid van je systemen daarmee aanzienlijk. Gebruikers die ergens toegang toe willen krijgen moeten extra informatie indienen om hun identiteit te verifiëren voordat ze 'binnengelaten worden'.

Het voordeel hiervan is dat er meer controlepunten zijn bij het inloggen. Dit betekent dat bedrijven kunnen verifiëren of iemand is wie hij of zij zegt dat hij of zij is. Geeft de persoon niet goed aan wie hij of zij is? Dan wordt het heel lastig om binnen te komen. Het komt erop neer dat wanneer je 'niet op de gastenlijst' staat, je rechtsomkeer kunt maken. Je komt gewoonweg niet binnen.

Hoe geavanceerder de cyberinbraakmethoden worden, hoe geavanceerder je beveiliging zou moeten zijn. In de praktijk blijkt echter vaak dat gebruikers zich eraan storen dat ze extra handelingen moeten verrichten om 'binnen te komen'. Daar zijn echter ook oplossingen voor. ZoneZero, marktleider en producent van cybersecuritysoftware biedt het product ‘ZoneZero MFA’ aan. Hiermee kunnen gebruikers bewijzen dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn, de informatie waar ze gemakkelijk toegang toe hebben. Zo ondervinden ze weinig last en wordt wél de veiligheid gewaarborgd. ZoneZero MFA is een Identity-based zero trust oplossing die een naadloze integratie biedt met MFA providers (Synchronic MFA, Push messaging, Biometric, instant messaging, REST API) en een veilige toegangscontrole, waarbij zowel non-web protocollen als legacy infrastructuur worden ondersteund.

Vijf redenen om vandaag nog ZoneZero MFA van TerraZone aan te schaffen

Het aantal cyberaanvallen blijft stijgen

Traditionele cybersecuritymaatregelen zijn niet langer voldoende om bedrijfsnetwerken te beschermen tegen kwaadwillenden. Tactieken van cybercriminelen veranderen en evolueren continu, waardoor securitymaatregelen steeds bijgesteld moeten worden. Met MFA houd je praktisch alle cybercriminelen buiten.

Goede bescherming tegen hackers die alles van je weten

Kwetsbaarheidstesten en firewalls zijn cruciaal, maar beschermen niet voldoende tegen potentiële dreigingen door criminelen die toegang tot gebruikersnamen en wachtwoorden hebben verkregen. Wanneer criminelen minimaal twee factoren nodig hebben om een identiteit te verifiëren, zoals een gebruikersnaam of een biometrische identificatiecode, wordt het praktisch onmogelijk om binnen te dringen.

Onmogelijk om wachtwoorden te stelen

De werkwijzen van hackers veranderen voortdurend. Ze zijn zeer inventief en proberen steeds nieuwe manieren en methoden voor cyberaanvallen uit. Hoewel de meeste gebruikers zich tegenwoordig wel bewust zijn van phishing, blijven zij kwetsbaar voor het stelen van hun wachtwoorden met nieuwere methoden zoals keylogging en pharming. Maatregelen zoals biometrische identificatiemiddelen nemen de dreiging van het stelen van wachtwoorden bijna volledig weg, ongeacht de methoden die criminelen gebruiken.

Of nog veiliger?
Lees meer over een wachtwoordvrije oplossing in dit artikel over Zero Trust van ZoneZero met Thales STA

Identiteitsdiefstal wordt met MFA voorkomen

Identiteitsdiefstal kan grote schade aanrichten. Diefstal van gegevens is echter niet het enige risico. Hackers verzamelen de gegevens die ze buitmaken vaak om deze vervolgens te gebruiken om spam en virussen te verzenden. Ook bestaat het gevaar dat hackers nog een stap verdergaan en niet alleen stelen, maar ook schade aanrichten aan programma's en diensten, of deze zelfs vernietigen.

ZoneZero MFA - houd je bedrijfsnetwerken veilig

ZoneZero MFA is een Identity-based Zero Trust oplossing die je kunt integreren en in kunt zetten voor alle toegangspunten, endpoints, bedrijfsapplicaties, zowel web, als non-web. Een groot voordeel van ZoneZero MFA is dat gebruikers niet zullen klagen over 'lastige extra handelingen' of ‘lange wachttijden en onhandige verificaties’. ZoneZero van TerraZone werkt ook naadloos met de SafeNet Trusted Access (Identity and Access Management) van Thales.

Makkelijk voor gebruikers. De overstap naar MFA is geen drempel

ZoneZero MFA biedt een hoog beveiligingsniveau, zonder dat de gebruiker daar hinder van ondervindt. Gebruikers zijn vertrouwd met het concept van het ‘bewijzen van hun identiteit’ om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, bijvoorbeeld door het verifiëren van hun identiteit via een sms-code of via een QR-code in een mobiele app. Het gebruik van een biometrische identificatiecode maakt het voor de gebruiker uiterst eenvoudig om toegang te krijgen tot wat hij nodig heeft met een simpele druk op een knop of door zijn gezicht te laten zien aan een camera. Er is namelijk geen inlogproces voor nodig.

Met MFA voorkom je niet alleen problemen door hacks en cyberaanvallen. Wanneer er onverhoopt tóch iets misgaat kun je in elk geval terugvallen op je verzekering, die MFA naar alle waarschijnlijkheid als vereiste heeft benoemd.

Lees hier meer over Identity & Access Management oplossingen van Thales

ZoneZero MFA aanschaffen voor jouw organisatie