Zoeken
Winkelmandje
Categorie├źn

Endpoint beveiliging, voorkom inkomende malware en uitgaande dataverlies

Het installeren van goede software voor endpoint beveiliging en fysieke poortbeveiliging is belangrijker dan ooit. Internetcriminelen worden actiever én inventiever, dus laptops en desktops moeten goed worden beschermd tegen indringers. Dit geldt o.a. ook voor mobiele apparaten zoals je telefoon of tablet. Er is een breed aanbod van antivirus software en fysiek poortbeveiliging op de markt. Bij Hart 4 Technology streven we de hoogst mogelijke veiligheid na. Daarom hebben we een selectie voor je gemaakt van de meest veilige enpoint beveiliging oplossingen.

ESET
eset

ESET

Smart Keeper
smart keeper

Smart Keeper

Smart Keeper: blokkeer poorten softwarematig én fysiek

Het is belangrijk om naast het softwarematig blokkeren van poorten, ook een fysieke blokkade te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkstations, printers, cloudservers, etc. Er zijn tal van scenario’s waarbij men geen controle heeft over de fysieke poorten van de onbeheerde endpoints en waar deze fysieke poortbeveiliging gewoonweg wordt vergeten.

Zero day kwetsbaarheden

Een van de zaken waarop wij gelet hebben bij het selecteren van onze antivirus programma’s, is de bescherming tegen zero-day aanvallen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de SolarWinds en Exchange aanvallen waarover onlangs veel te doen was in het nieuws. Bij Zero-day exploits zoeken hackers naar niet gepubliceerde of geopenbaarde kwetsbaarheden in software. De nul (zero) staat hier dan ook voor het aantal dagen dat de softwareontwikkelaar zelf op de hoogte is van het lek of de kwetsbaarheid. Hackers maken gretig gebruik van zero-days, omdat er in deze periode veel schade aangericht kan worden.

Ransomware

Een veelvoorkomende vorm naast zero-day dreigingen is ransomware. Ransomware komt vaak binnen via de e-mail van een van de gebruikers in een netwerk. Ransomware kan zich bevinden in een e-mailbijlage of achter een link waarop de gebruiker kan klikken. 

Beveiliging tegen zero-day aanvallen

Er zijn verschillende antivirus programma’s die dreigingen op diverse niveaus aanpakken. Zo voorkom je dat cybercriminelen de kans krijgen om jouw (bedrijfs)netwerk binnen te dringen en zich data eigen te maken. Het risico dat criminelen deze data vervolgens doorverkopen of gebruiken voor chantage en afpersing is vandaag de dag reëel.

Datalekken

Criminelen zien hun kans schoon wanneer gevoelige persoonsgegevens gemakkelijk te verkrijgen zijn. Ze zullen dit niet nalaten, omdat er veel verdiend wordt met dit bijzondere businessmodel. Helaas kan het stelen van persoonsgegevens door datalekken zeer vervelende gevolgen hebben voor de personen wie het betreft. Belangrijk dus om te zorgen dat persoonsgegevens veilig zijn. Naast het buitmaken van persoonsgegevens door datalekken, is ook het stelen van bedrijfsgegevens en bedrijfsgeheimen aan de orde van de dag. Houd data veilig voor spionnen binnen je organisatie én buiten je organisatie.

ESET Cloud sandbox analysis

ESET sandbox analysis biedt een beveiligde en volledig geÏsoleerde testomgeving waarin mogelijk schadelijke programma’s getest kunnen worden. Het gedrag wordt vervolgens op geautomatiseerde wijze bekeken en geanalyseerd, waarna het ook gerapporteerd wordt.

ESET Dynamic Threat Defense

ESET Dynamic Threat Defense stuurt verdachte bijlagen bij e-mails door naar het analyse programma. Deze analyseert de doorgestuurde bijlage razendsnel en stuurt het doorgaans binnen vijf minuten terug naar Mail Security. Wanneer er geconstateerd wordt dat de mail schadelijke inhoud bevat zal dit automatisch worden gedetecteerd en hersteld. De mail zal de mailbox van de geadresseerde hierdoor niet bereiken.