Zoeken
Winkelmandje
Categorie├źn
 Naar overzicht

Viasat DARC - hoogste gecertificeerde SSD NVMe

Viasat SSD wordt al jarenlang breed gebruikt bij overheden vanwege hun unieke NATO SECRET certificering voor beveiligde SSD-opslag. Onlangs kondigde Viasat een nieuwe generatie hardware aan voor het hoogwaardig encrypted opslaan van data: de Viasat DARC-SSD.

Viasat DARC - data beveiligen op het hoogste niveau van security

m2 module viasat darcGestolen data via onbeveiligde opslagmedia in ongecontroleerde (kritieke) werkomgevingen. Dit gebeurd regelmatig door klokkenluiders die gevoelige gegevens op het internet (Wikileaks) plaatsen. Dagelijks dreigt gevaar voor geheime en gevoelige gegevens. Door datalekken kunnen financiële en persoonsgegevens op straat komen te liggen of data uit classified files en militaire operaties in verkeerde handen vallen. Onder de gedupeerden zijn veel overheidsorganisaties en vitale sectoren, waardoor de impact van de het lekken van deze gegevens letterlijk levens kunnen kosten.

Data op de Viasat SSD: NATO SECRET certificering

Viasat SSD wordt al jarenlang breed gebruikt bij overheden vanwege hun unieke NATO SECRET certificering voor beveiligde SSD-opslag. Onlangs kondigde Viasat een nieuwe generatie hardware aan voor het hoogwaardig encrypted opslaan van data: de Viasat DaRC-SSD (data-at-rest cryptography - solid state drive). Dit allernieuwste lid uit de familie van hardware-encryptie van Viasat zorgt voor de veilige bescherming van data van overheidsinstanties en defensie over de gehele wereld. Viasat DARC voldoet daarmee aan het hoogste beschermingsniveau van data.

Viasat DARC model M.2 NVMe van Hart 4 Technology

Hart 4 Technology kondigt de nieuwe Viasat DARC (model: M.2 NVMe) aan in haar assortiment. Deze flinterdunne geheugenmodules zullen ook beschikbaar worden voor een breder publiek, zoals het MKB. Er komen wee modellen Viasat DARC SSD op de markt:

  1. Viasat DARC 600 - SECRET (gecertificeerd door NCSC UK TOP SECRET in juni 2023) 
  2. Viasat DARC 600 - NATO SECRET (verwacht Q1 2024)
  3. Viasat DARC 100 - UNCLASSIFIED (commerciële verie gepland)

Wat is DARC?

Data-at-rest cryptography beschermt je data bij verlies, diefstal of cyberaanvallen Je data blijft veilig en beschermd. Met de technologische vooruitgang en het wereldwijd toenemende gebruik van data, neemt ook de dreiging voor de beveiliging van data toe. Zeker nu overheden en militairen steeds meer apparaten in gebruik hebben, mogen classified gegevens absoluut niet in verkeerde handen vallen.

De nieuwe technologie van Viasat DARC

Met de nieuwe DARC-SSD-technologie van Viasat DARC, is data nog steeds op het hoogste niveau beschermd en veilig. Ook bij verlies of diefstal van een apparaat, zodat niets een militaire operatie in gevaar kan brengen. Viasat DARC-SSD biedt ook het hoogste niveau gegevensbescherming bij intellectueel eigendom, persoonlijke en financiële gegevens, en is dus zeer geschikt voor alle soorten (online) ondernemingen.

Viasat DARC-SSD

De Viasat DARC-SSD is het nieuwste onderdeel van de succesvolle Viasat Eclypt encryptie-oplossingen. Het is het eerste encryptie-opslagapparaat van de data-at-rest oplossingen van Viasat. De Viasat DARC-SSD maakt gebruik van een Non-Volatile Memory Express (NVMe) interface, waardoor deze beter geïntegreerd kan worden en beter aansluit op de nieuwste commercial-off-the-shelf (COTS) laptops, tablets en SFF-PC’s (compacte en kleinere computers).

Beveiliging op militair niveau

Met name overheden, militaire instellingen en defensie profiteren van de vooruitstrevende data-at-rest-encryptietechnologie van de Viasat DARC-SSD, die waardevolle gegevens op zowel bemande als onbemande mobiele platforms beschermt tijdens risicovolle operaties.

Bij diefstal, verlies of een aanval op je computer, zorgt de Viasat DARC-SSD ervoor dat je data veilig en volledig beschermd is en blijft. Het militaire niveau 256-bit AES hardware-encryptie en het tamper-evident (met een laag epoxy hars) ontwerp van de Viasat DARC-SSD biedt het hoogste niveau van beveiliging met verplichte twee-factor authenticatie bij gebruik voor het hoogste beveiligingsniveau.

De Viasat DARC-technologie integreert geavanceerde authenticatie, volledige schijfversleuteling en dataopslag met een tamper-evident interne NVMe M.2 SSD, die je data beveiligt. Dit biedt onmiddellijke gegevensbescherming zonder merkbare nadelige effecten op de prestaties van je computer.

Over Viasat - hoogwaardig beveiligde opslagmedia

Viasat is een wereldwijde communicatiefabrikant uit het Verenigd Koninkrijk. Hun visie is dat alles en iedereen met elkaar verbonden kan worden, waar ook ter wereld. Viasat biedt oplossingen die gericht zijn op beveiligde dataopslag en satellietcommunicatie.

Viasat maakt het hiermee voor gebruikers over de hele wereld mogelijk om via hoogwaardige verbindingen met een goede beveiliging, met elkaar te communiceren en samen te werken. Daarbij houden ze hun oplossingen betaalbaar en snel. Naast het mogelijk maken van verbindingen over de hele wereld, is Viasat fabrikant van interne en externe beveiligde harde schijven. Viasat DARC-SSD is daarbij de nieuwste en dé unieke ontwikkeling op dit gebied.

Viasat is een beursgenoteerd en genomineerde organisatie en jarenlang wereldleider op het gebied van systeemontwikkeling, beveiligde dataopslag en satellietcommunicatie. Viasat heeft vergaande innovaties ontwikkeld voor de beveiliging van digitale gegevens, waardoor cybercriminelen geen kans meer maken. De producten van Viasat worden gebruikt door overheden en geheime diensten over de hele wereld.