Zoeken
Winkelmandje
Categorie├źn

ESET antivirus

De antivirus software van ESET staat bekend om haar state of the art antivirus en detectiesoftware. Het Europese bedrijf heeft haar hoofdvestiging ondergebracht in Slowakije. ESET onderscheidt zich door gepatenteerde innovaties zoals de Exploit Blocker en het distributiestelsel binnen Decryption Keys. ESET software staat bekend om haar efficiënte werking, onder meer omdat de antivirus software ook de EUFI bootsector afschermt. Dit betekent dat lastig te detecteren virussen in de bootsector niet over het hoofd worden gezien. Dit vergroot de effectiviteit van de software aanzienlijk, wat ESET direct doet onderscheiden van haar concurrenten.

ESET PROTECT Entry on-prem
ESET PROTECT Entry on-prem

ESET PROTECT Entry on-prem

ESET PROTECT Entry on-prem
Zakelijke gebruikers
Management via lokale netwerk
Ook geschikt voor offline bescherming
vanaf197,00
ESET PROTECT Advanced
ESET PROTECT Advanced

ESET PROTECT Advanced

ESET PROTECT Advanced
Zakelijke gebruikers
Management via de cloud
vanaf441,00
ESET PROTECT Complete
ESET PROTECT Complete

ESET PROTECT Complete

ESET PROTECT Complete
Voor zakelijke gebruik
Management via de cloud
Bescherming tegen e-mail aanvallen
Ook on-premise verkrijgbaar
vanaf542,00

Hoe werkt ESET antivirus software?

In tegenstelling tot standaard antivirus producten, gebruikt ESET meerlaagse technologieën. Dit maakt het mogelijk om bedreigingen tijdig te detecteren en te blokkeren, voordat er werkelijk problemen kunnen ontstaan.

DNA Detections

ESET antivirus software bezit een DNA detectiesysteem. Kenmerken variëren van specifieke hashes tot ESET DNA Detections. Dit zijn complexe definities van kwaadaardig gedrag en malware karakteristieken. Tijdige herkenning zorgt ervoor dat schadelijke bestanden en code vernietigd kunnen worden voordat deze daadwerkelijk schade kunnen aanrichten.

Hackers kunnen kwaadaardige code gemakkelijk aanpassen, maar het gedrag van de software kan niet eenvoudig worden veranderd. ESET DNA Detections maakt gebruik van dit principe.

Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) Scanner

ESET voegt een speciale laag toe aan zijn oplossing die de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). De ESET UEFI Scanner controleert en handhaaft de beveiliging van de pre-bootomgeving die voldoet aan UEFI-specificatie. De laag is ontworpen om de integriteit van de firmware te bewaken. Zodra er wijzigingen worden gedetecteerd, worden deze gemeld aan de gebruiker.

Machine Learning

ESET Augur is de interne machine learning engine van ESET. Het maakt gebruik van deep learning en korte- en langetermijngeheugen (neurale netwerken). Bovendien zijn er zes handmatig geselecteerde algoritme classificaties waardoor er zeer betrouwbare output gegenereerd kan worden. Dit helpt om een inkomende sample goed te labelen als kwaadaardig, mogelijk kwaadaardig of niet kwaadaardig.

ESET Antivirus software omvat onder andere:

  • Cloud Malware Protection System: onbekend, potentieel kwaadaardige software en andere mogelijke bedreigingen worden gemonitord en toegevoegd aan de ESET cloud via het ESET LiveGrid Feedback System.
  • Ransomware Shield: ESET Ransomware Shield is een extra laag die gebruikers beschermt tegen ransomware. Deze technologie monitort en evalueert alle uitgevoerde applicaties op basis van hun gedrag en reputatie. Het is ontworpen om processen te detecteren en te blokkeren die lijken op gedrag van ransomware.
  • Reputation & cache: Bij de inspectie van een bestand of URL controleert ESET antivirus, alvorens er een scan plaatsvindt, de lokale cache op bekende kwaadaardige of toegestane goedaardige objecten. Dit verbetert de scanprestaties.
  • Gedragsdetectie en Blokkering – HIPS: monitort systeemactiviteit en gebruikt een vooraf gedefinieerde reeks regels om verdacht systeemgedrag te herkennen en indien nodig het zelfverdedigingsmechanisme in werking te stellen.
  • In-product Sandbox: technologie die het mogelijk maakt om verschillende componenten van computerhardware en -software als zijnde een sample in een geïsoleerde gevirtualiseerde omgeving uit te voeren.
  • Advanced Memory Scanner: controleert het gedrag van processen zodra deze zichzelf laten zien in het geheugen, om malware te detecteren.
  • Exploit Blocker: monitort veelvoorkomende kwetsbaarheden in applicaties van derden (browsers, documenten, e-mail clients, Flash, Java en meer). In plaats van zich te richten op specifieke CVE identifiers.
  • Network Attack Protection: is een uitbreiding op de huidige firewall-technologie en verbetert de detectie van bekende kwetsbaarheden op netwerkniveau. Dit vormt een belangrijke beschermingslaag tegen de verspreiding van malware binnen het netwerk, netwerk gerelateerde aanvallen en misbruik van kwetsbaarheden waarvoor een patch nog niet is vrijgegeven of uitgebracht.
  • ESET Botnet Protection: detecteert kwaadaardige communicatie dat gebruikt wordt in botnets en identificeert tegelijkertijd het proces dat het veroorzaakt. Iedere kwaadaardige detectie wordt geblokkeerd en gerapporteerd aan de gebruiker.