Zoeken
Winkelmandje
Categorie├źn
 Naar overzicht

Wat is SafeConsole Management software van DataLocker?

SafeConsole is een eenvoudig en intelligent platform van DataLocker waarbij je op afstand USB-opslagmedia (SafeConsole ready devices) en USB-poorten kan beheren.

Met SafeConsole maakt het uitrollen van beveiligde opslagmedia, virtual drives, USB-poorten en het bijhouden van audits nog eenvoudiger. Waar dan ook ter wereld.

SafeConsole management dashboard to manage USB devices, USB ports and Virtual drives

Welke platformen zijn compatible met SafeConsole?

SafeConsole werkt op een Windows Server based systeem. Daarnaast kan je dit platform beheren in de cloud (via DataLocker hosted services) als on-premise met Active Directory (AD) ondersteuning. Bovendien kan je ook een eigen cloud server van SafeConsole beheren via Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS). Het is hierbij vereist dat de SafeConsole server en AD in hetzelfde IP subnet of virtual machines te bereiken zijn.

Welke SafeConsole functies worden door welk OS ondersteunt?

De vuistregel over de functies van SafeConsole is dat Linux niet kan communiceren met SafeConsole. De verbonden SafeConsole opslagmedia functioneert in Linux alleen in Standalone Mode. Dit houdt in dat het ontvangen van nieuwe device en user policies, het verzenden van auditlogs en het ontvangen van commando's op afstand (zoals het uitschakelen/resetten van een device) niet zullen werken. Windows en MacOS zijn echter wel in staat alle functionaliteiten te ondersteunen. De onderstaande DataLocker opslagmedia bepalen ook de SafeConsole functionaliteiten per OS, namelijk:

  • DataLocker Sentry One, H300 Enterprise, H350 Enterprise - Windows en macOS 
  • DataLocker Sentry K350, DL4FE - Windows (alle andere besturingssystemen functioneren alleen in Standalone Mode)

Hoe kan je audit logs van SafeConsole uitlezen?

De audit logs van SafeConsole kan je opvragen via de beheerdersconsole of via REST API om de audit logs vervolgens door te sturen naar een logserver zoals SIEM. Deze logs worden zowel online als offline (via een tijdelijke standalone back-up op de device) gelogd naar SafeConsole of een externe logserver. Deze functionaliteit is alleen van toepassing op Windows en macOS endpoints..

Zijn DataLocker devices compatible met Citrix?

De DataLocker DL4FE en DataLocker Sentry K350 zijn compatible met Citrix in standalone mode. Voor Citrix omgevingen waar geen executables gedraaid mogen worden is de K350 unmanaged (zonder SafeConsole) geschikt. Een alternatief is dat de K350 gemanaged gebruikt wordt (met een zogenoemde standalone mode offline counter). De gebruiker kan voor standalone mode op een Windows machine een aanvraag aanvragen bij de administrator voor een standalone counter. De SafeConsole administrator kan dit ook vooraf instellen voor een gebruiker of een groep. Het enige nadeel van standalone mode is dat alle SafeConsole services niet meer functioneren. Dus een counter van 1 of 2 zou dan een alternatief zijn. Klik hier voor een overzicht op de DataLocker website welke andere DataLocker modellen Citrix compatible zijn.