Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 Naar overzicht
8 manieren om je IT-kosten te verlagen

8 manieren om je IT-kosten te verlagen

IT-managers staan aan het roer als het gaat om het beheren, beveiligen en onderhouden van IT-infrastructuren. Een prestatiegerichte positie waarbij optimale werking van alle systemen én het minimaliseren van kosten vaak naast elkaar bestaan.

Dat wil niet zeggen dat ze ook hand in hand gaan. Integendeel. IT-managers ervaren grote uitdagingen bij het terugdringen van IT-kosten, waarbij ze tegelijkertijd hoge prestaties moeten leveren.

Omdat nieuwe oplossingen vaak duur zijn, wordt er vaak gefocust op besparen. Een dáármee kunnen grote stappen gemaakt worden! In dit blog doen we 8 suggesties voor IT-kostenbesparingen.

    

1. Eigen servers voor kernactiviteiten

Is dit je geld nog waard? Bijna alles kan tegenwoordig vanuit de cloud. De veiligheid van werken in de cloud is tegenwoordig zo goed geregeld, dat je bedrijfsgegevens vaak zelfs veiliger zijn dan op je lokale servers.

Deep Freeze Cloud

2. Plan software-updates buiten kantooruren

Je kunt dit allemaal inregelen en automatisch laten verlopen. Dat kan ook buiten kantoor- en productie-uren. Dit betekent dat je enerzijds bespaart op downtime waardoor de continuïteit van je bedrijfsprocessen in het gedrang komt. Anderzijds bespaar je op manuren: het uitvoeren van updates hoeft niet meer handmatig.

Deep Freeze Deploy

3. Automatiseer Windows updates

Ook Windows-updates hoeven geen tijd te kosten, dit kan allemaal automatisch worden ingeregeld en uitgevoerd wanneer er niet gewerkt wordt.

Deep Freeze Deploy

4. Heb je al deze software nog wel nodig?

Overleg jaarlijks met je afdelingsmanagers over de softwarebehoefte die er is en evalueer daarnaast of deze software ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Alles wat niet wordt gebruikt, of geen noemenswaardige rol heeft in het uitvoeren van de kernactiviteiten van je bedrijf kunnen geschrapt worden. Kijk daarnaast ook naar licenties: heb je er zoveel nodig of kan het iets minder?.

Deep Freeze Core

5. Endpoint beheer voor werken vanuit meerdere locaties

Heeft je bedrijf verschillende locaties? Knoop deze dan aan elkaar met endpoint beheer. Met endpoint management software maak je remote werken mogelijk en maak je het centraal beheren en beveiligen van je omgeving eenvoudig. Dit scheelt enorm veel reistijd en hardware beheer.

Deep Freeze Core

6. Een reboot to restore oplossing voorkomt support tickets

Als systemen regelmatig opnieuw opgestart worden en hierbij meteen in de originele staat teruggebracht worden, dan voorkomt dat een berg aan supporttickets. Systemen hebben nou eenmaal een herstart nodig, want daar verbeteren de prestaties voor. Uit ervaring weet jij ook dat bijna niemand vrijwillig het systeem opnieuw opstart. Een reboot to restore oplossing biedt uitkomst en drukt de kosten als het gaat om support aanzienlijk.

Deep Freeze

7. Verminder IT-kosten door terugdringen van helpdesk- en supporttickets

Ander voordeel aan reboot to restore software en dat is dat de hardware degradatie vermindert. Werkstations zijn erg kostbaar, dus je wilt je investering zo lang mogelijk ten volle benutten. Doordat het systeem steeds in schone staat wordt teruggebracht kan achtergebleven 'rommel' geen invloed uitoefenen op de machines. Dit betekent dus dat er minder nieuwe hardware gekocht hoeft te worden. Ook dit brengt een aanzienlijke besparing op de IT-kosten met zich mee.

Deep Freeze

8. Stop met het verspillen van energie door energiebeheerplannen

Dit zijn geen direct IT-kosten, maar de IT-afdeling kan wel een heel grote bijdrage leveren aan het verlagen van energiekosten van de organisatie. Denk aan het invoeren van energiebeheerplannen die het verbruik van werkstations verminderen zónder de prestaties voor de gebruikers te beïnvloeden

Deep Freeze Power Save

Faronics oplossingen verlagen IT-kosten binnen je bedrijf gemakkelijk met 63%.

Faronics producten bestellen bij Hart 4 Technology

Bestel nu bij Hart 4 Technologie of vraag ons om advies. Onze specialisten staan graag voor je klaar. Neem contact op via contactformulier of bestel meteen. Levering: 1 werkdag