Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 Naar overzicht

Cybersecurity is geen optie meer, het is een absolute must

De boetes voor het niet op orde hebben van de beveiliging van persoonsgegevens kan oplopen tot 4% van de wereldomzet. Om nog maar niet te spreken over de financiële schade die de organisatie zal oplopen door een flinke deuk in het imago!

De strijd tegen hackers en het voorkomen van cyberaanvallen is al lange tijd een belangrijk onderwerp binnen de overheid, gezondheidszorg, financiële instellingen, maar ook binnen het MKB staat cyberbeveiliging steeds hoger op de agenda. En dat is maar goed ook. Het is essentieel om de risico's van cyberaanvallen en datalekken goed in te schatten, zodat je passende maatregelen kunt treffen om problemen te voorkomen.

Aangesloten op internet = risico

Zijn je systemen aangesloten op het internet? Dan bestaan er verschillende risico's voor malware en datadiefstal. Door cybersecurity hoog op de agenda te zetten en in de praktijk daadwerkelijk toe te passen, kun je voorkomen dat gevoelige informatie op straat komt te liggen met alle (financiële) gevolgen van dien.

Denk niet dat een digitale aanval niet binnen je organisatie kan plaatsvinden! Soms heb je het helemaal niet door of ben je simpelweg te laat...

Cyberbeveiliging is geen optie meer, het is een absolute must

Een goede cyberbeveiliging kan je organisatie beschermen tegen phishing, ransomware, malware-aanvallen en DDoS-aanvallen. Hackers worden steeds slimmer en passen steeds geavanceerdere hackingmethodes toe. Ook aanvallen zoals cross-scripting, side-channel attacks, chain attacks en man-in-the-middle aattacks worden vaak gecombineerd met ransomware aanvallen.

Lees meer over de risico's van ransomware: De ultieme voorbereiding tegen Ransomware.

AVG

Cyberrisico's in kaart brengen voor je organisatie

De eerst stap om cyberrisico’s in kaart te brengen is regelmatig je website en e-mail te scannen via internet.nl. Door regelmatig deze checklist langs te lopen krijg je inzicht in de laatste standaarden en in de verbeterpunten. Het advies luidt dan ook, ga aan de slag met de uitkomst van de test. In de praktijk blijkt steeds vaker dat de keuze voor een leverancier valt of staat met beveiliging. Een goede cyberbeveiliging oogt nou eenmaal betrouwbaarder.

Breng ook de risico’s van datalekken goed in kaart. Denk hierbij aan de AVG (ook wel GDPR). AVG staat voor Algemene verordening gegevensbescherming. Het is de wet die ervoor zorgt dat persoonsgegevens worden beschermd. Deze Europese wetgeving dwingt alle organisaties, groot en klein, om te zorgen dat persoonsgegevens volgens strikte richtlijnen worden verwerkt, opgeslagen en verwijderd wanneer deze geen doel meer dienen. Cybersecurity moet ervoor zorgen dat persoonsgegevens van klanten, medewerkers en relaties te allen tijde veilig zijn. De boetes voor het niet op orde hebben van de beveiliging van persoonsgegevens kan oplopen tot 4% van de wereldomzet. Om nog maar niet te spreken over de financiële schade die de organisatie zal oplopen door een flinke deuk in het imago!

De veiligheid van cloud applicaties

Steeds meer organisaties gebruiken tegenwoordig Cloud applicaties, die zijn beter beveiligd dan lokale servers en software. Maar er is nog meer dat je als organisatie kunt doen om je netwerken en data te beschermen en de cyberbeveiliging te vergroten:

truePass – Zero trust beveiliging

Zero Trust beveiliging met meest eenvoudige oplossing met gepatenteerde technologie van ZoneZero. Met deze hybride (Cloud en On-Prem) zorg je ervoor dat je netwerksegmenten toepast naar elke applicatie of systeem en behoud je de controle binnen je organisatie. De gepatenteerde Reverse Access-technologie van truePass vormt de kern van de revolutionaire interne toegangsmodule. Door deze technologie kunnen hackers geen poorten (binnen en buiten het netwerk) scannen. Je netwerk wordt hierdoor volledig onzichtbaar gemaakt.

Zero Trust is een steeds populairder wordende benadering voor het ontwerpen van netwerken. Dit concept is bedacht door Forrester. Zero Trust vereist dat organisaties het netwerk opsplitsen in kleinere veilige segmenten. Hiermee voorkom je dat malware zich lateraal over het netwerk kan verplaatsen en voorkom je blootstelling van kwetsbare systemen en bescherm je gevoelige gegevens tegen ongeoorloofde applicaties en gebruikers.

De redenen om ZoneZero als Zero Trust oplossing te gebruiken zijn:

 • Het aanvalsoppervlak van je organisatie te verkleinen
 • Gevoelige gegevens beschermen en controleren
 • De uitrol van digitale bedrijfsapplicaties mogelijk te maken
 • De migratie van toepassingen naar de cloud te ondersteunen
 • Zorgt voor meer zekerheid en in control zijn van je datastromen binnen en buiten de organisatie
 • Voorkomt inkomende malware en uitgaand dataverlies
 • Zero Trust oplossing wordt ook geadviseerd door het NCSC (Nationaal Cybersecurity Centrum)
 • Kosten besparen (TCO verlagend)

Neowave – optimale authenticatie

Voor authenticatie gebruik moderne inlogmethodes met passwordless FIDO technologie van Neowave. Dit werkt ook naadloos i.c.m. bovengenoemde Zero Trust oplossing van ZoneZero.

ESET – gaat verder dan antivirus

Endpoint beveiliging van ESET op elke computer of mobiele apparaat dient over een goede Europese antivirus beschikken en ESET gaat nog verder dan alleen antivirus. De oplossingen van ESET Endpoint beveiliging werkt in tegenstelling tot standaard antivirus producten met meerlaagse technologieën. Dit maakt het mogelijk om bedreigingen tijdig te detecteren en te blokkeren. Hoe de veiligheidslagen werken binnen ESET vind je hier.

Smart Keeper – blokkeer poorten en houd indringers buiten

We adviseren naast het logisch blokkeren van poorten ook de poorten fysiek op slot te zetten of te blokkeren met onze oplossingen van Smart Keeper. Met Smart Keeper is het mogelijk om fysieke poorten te blokkeren. Zo houd je indringers buiten de deur door op een eenvoudige en effectieve manier, waar bovendien geen jaarlijkse fysieke kosten en onderhoud mee gemoeid zijn. Meer weten over Smart Keeper? Kijk hier.  

Zivver – veilig versturen van e-mails

Voor het veilig versturen e-mail en delen van bestanden adviseren we om gebruik te maken van Zivver. De technologische ontwikkelingen blijven doorgaan en de digitale transformatie van thuiswerken is heel normaal geworden. Hier komt Zivver om de hoek kijken. Met deze software kun je eenvoudig, veilig en op een slimme manier met elkaar communiceren. Meer informatie over Zivver kijk hier

Beveiligde USB-sticks en harde schijven

Vervolgens is het zaak om ook bedrijfsgevoelige informatie op een veilige manier te transporteren. Bovendien is het van groot belang om BadUSB malware en andere wachtwoordaanvallen te voorkomen. Denk hierbij aan Brute force en password rewind attack.

Zorg dat je als organisatie over de juiste authenticatie beschikt:

 • Wachtwoord: IronKey, DataLocker Sentry One
 • PIN code: Apricorn, DataLocker Sentry K350, SecureUSB KP
 • Smartcard: Viasat, Digittrade
 • Bluetooth: SecureUSB BT
 • Face ID/Touch ID: SecureUSB BT
 • Two factor authentication: Viasat, Digittrade

Optimale beveiliging voor je beveiligde opslagmedia

Wil je optimale beveiliging voor je beveiligde opslagmedia, dan adviseren we SafeConsole management. Met dit platform kan je de beveiligde opslagmedia beheren maar ook de USB poorten per computer.

Cybersecurity binnen je organisatie verhogen?

Neem contact op met Har 4 Technology. Onze specialisten staan graag voor je klaar en vertellen je alles over de mogelijkheden en geven graag advies voor jouw organisatie.